RODA DE PREMSA: El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, confirma la mort de l’autor de l’atemptat de la Rambla de Barcelona

Confirma la identitat d'un dels morts a Alcanar que és i'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty i explica l'operatiu policial que ha acabat amb l'abatiment del terrorista Younes Abouyaaqoub

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, acaba de confirmar en una roda de premsa, que l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty és un dels morts que han identificat a Alcanar.

En aquesta roda de premsa, el major també ha indicat com ha estat l’operatiu que acabat amb l’abatiment de Younes Abouyaaqoub, autor material de l’atemptat de la Rambla de Barcelona. Segons ha relatat davant els mitjans de comunicació, dos Mossos d’Esquadra que passaven per Sant Sadurní d’Anoia han identificat a Younes i a la vegada, els Mossos han rebut una trucada indicant que havia estat vist al municipi. Molt a prop d’allà, uns mossos que estaven treballant al voltant d’unes vinyes, han vist ajupit una persona. En donar-li l’alt i que s’identifiqués, l’home que portava una jaqueta l’ha obert i ha mostrat un cinturó d’explosius a la vegada que ha cridat “Alá es gran”. En aquell moment, és quan els Mossos l’han abatut.

Per altra banda, el major dels Mossos d’Esquadra ha explicat que en el moment que han vist al terrorista, aquest anava sol.

Trapero, també ha confirmat que els 12 objectius inicials en relació als atemptats són morts o detinguts però això no vol dir que la investigació es tanqui.