TMB comprarà 42 trens nous per substituir els combois afectats per l’amiant

El procés de licitació s'ha accelerat al voltant d'un any i està previst que entrin en servei progressivament a finals del 2022

0
247

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha iniciat el període de licitació per a la compra de 42 trens nous per substituir els que actualment estan afectats per la presència d’amiant i els més antics, de les línies 1 i 3 –de finals dels 80- que per la seva antiguitat comporten una major despesa de manteniment i una menor disponibilitat per al servei en uns trajectes amb una alta demanda. Es tracta, segons ha explicat la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, de la “compra més gran de la història” que ha fet l’empresa, que hi destinarà uns 450 milions d’euros. El procés de licitació s’ha accelerat prop d’un any després de la detecció de l’amiant i està previst que el concurs es resolgui a la tardor. A partir d’aleshores, les primeres entregues al cap de dos anys i mig.

Segons el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, un dels requisits en la licitació serà reduir els períodes d’entrega. La previsió és que es lliurin uns dos trens per més a partir dels 30 mesos des de la signatura del contracte.

FER UN COMENTARI