S’inicia la segona fase de les obres de la cobertura de la Ronda de Dalt

Els treballs s'allargaran deu mesos i les afectacions més importants es produiran en la segona quinzena d'abril

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimarts una segona fase d’obres per cobrir la Ronda de Dalt entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, uns treballs que està previst que s’allarguin deu mesos i en els què s’executaran dos murs laterals i la llosa de cobertura. Les obres donen continuïtat a les ja fetes l’estiu passat, en què es va construir un mur estructural a la mitjana de la ronda per a la futura cobertura del tram.
Els primers treballs que es faran ara en aquesta segona fase són la reubicació de la senyalització variable de la ronda, que únicament produiran afectacions puntuals i l’adequació dels laterals. Les afectacions més importants es produiran a partir de la segona quinzena d’abril i seran degudament informades i senyalitzades, segons l’Ajuntament de Barcelona.
Les obres compten amb un pressupost de 10,6 milions d’euros, que formen part dels 15 que s’estan invertint en aquest mandat en la cobertura d’un primer tram de la ronda, corresponent a 180 metres de cobertura urbanitzada davant del Mercat de la Vall d’Hebron, des del pont de l’Avinguda del Jordà. L’actuació, que inclourà també la urbanització dels laterals, permetrà millorar la permeabilitat urbana i la connectivitat transversal entre els barris, i reduir la contaminació acústica.

La urbanització i la definició del nou espai urbà que es crearà amb la cobertura i les característiques de la zona de passeig i activitats seran objecte d’un altre projecte. Es concretarà a través d’un procés de debat amb el veïnat de l’entorn, iniciat el desembre del 2017 i que preveu finalitzar al proper mes d’abril amb la definició d’un avantprojecte que permeti recollir les propostes i consideracions veïnals sobre aquest nou espai públic.