S’habiliten 224 punts de recollida d’arbres de Nadal a tota la ciutat

La iniciativa permet aprofitar-los com a recurs natural per als jardins municipals

L’Ajuntament de Barcelona habilitarà a partir d’aquest diumenge i fins el 17 de gener 224 punts de recollida dels arbres de Nadal amb l’objectiu d’aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat i, al mateix temps, evitar abandonaments en qualsevol punt de l’espai públic. Els serveis de recollida de residus són els encarregats de la retirada periòdica dels arbres – majoritàriament avets, però també branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars. L’Ajuntament de Barcelona demana que els arbres es lliurin nets d’elements ornamentals. L’any passat, se’n van recollir 9.233, que van permetre generar 120 metres cúbics de triturat.
Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Anualment es realitza una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l’any. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.