Serveis mínims del 40% en hores punta durant la vaga de metro del 8 i 29 d’abril

En la resta de franja, s'haurà de garantir un 20% del servei

0
326
Imatge del metro de Barcelona. Foto: Cedida

El Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 40% en hores punta durant la vaga de metro del 8 i 29 d’abril, concretament entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre quatre i vuit del vespre. Pel que fa la resta de franges, considerades hores vall, el servei ha d’estar garantit en un 20%, segons consta en l’ordre signada pel conseller de Treball, Chakir El Homrani. Els treballadors de metro de TMB van aprovar en una assemblea celebrada el passat 21 de març secundar la protesta durant aquestes dues jornades a raó de quatre hores per torn en protesta per la gestió que fa l’empresa de la crisi de l’amiant.
En l’assemblea celebrada fa dues setmanes, els treballadors també van portar a votació altres motius per secundar la vaga, com l’automatització de les portes de les estacions després del darrer servei de metro del dia, el cas d’un treballador acomiadat que TMB va recórrer la seva readmissió i la gestió de la bossa d’estiu, després que l’empresa no tornés a contractar tres treballadors.

La darrera vaga va tenir lloc l’última setmana de febrer quan els treballadors de metro van convocar aturades parcials a les hores punta del matí i la tarda, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

FER UN COMENTARI