Quasi la meitat de vols de l’Aeroport del Prat aquest estiu han acumulat retards superiors al quart d’hora

Barcelona se situa entre el tercer i el quart lloc per la cua en el rànquing dels 50 principals aeròdroms del món

Imatge recurs aeroport.

L’Aeroport de Barcelona – el Prat ha tancat aquest estiu acumulant retards superiors als quinze minuts en el 45,8% dels 45.703 total de vols operats durant entre els mesos de juny, juliol i agost, fet que el situa entre la posició 48 (el juny i el juliol) i la 47 (a l’agost) del rànquing que reuneix els 50 principals aeroports del món. Segons recull el web d’estadístiques aèries Flightstats, al juny van patir retards superiors al quart d’hora un 46,4% dels vols, al juliol van ser un 48,3% i a l’agost van acumular demores un 42,66% de les operacions. En aquest sentit, la mitjana dels retards en els vols d’aquest estiu s’ha situat entorn als 55 minuts. Les xifres empitjoren l’estadística de l’any passat, quan al juliol un 37% dels vols operats al Prat van acumular retards i a l’agost en van ser un 34,3%.
Les cues a l’Aeroport del Prat per retards i cancel·lacions de vols, sobretot de companyies com Vueling i de Ryanair, s’han tornat a repetir aquest estiu, però les dades constaten que han estat superiors a les d’estius anteriors.

Durant el passat mes de juny, un 46,4% de les 14.941 arribades i sortides operades des de l’Aeroport de Barcelona van acumular retards superiors al quart d’hora, amb una mitjana de 54,4 minuts de demora.

En el cas del mes de juliol, segons recull Flightstats, el Prat va operar 15.454 vols, dels quals un 48,35% van registrar retards. La mitjana de temps es va mantenir similar al mes anterior, amb 54,9 minuts.

Pel que fa l’agost, dels 15.308 vols operats des de Barcelona, un 42,66 % va sortir o arribar amb retard, que de mitjana va ser de 55,1 minuts.

Jakarta i Sao Paulo, la cara i la creu de l’agost

Amb aquestes dades, el Prat ha acabat el mes d’agost al número 47 d’un llistat que reuneix els 50 principals aeroports del món. El rànquing el tanca Jakarta, a Indonèsia, amb un 48,54% dels vols operats amb retard i una mitjana de demora de 45,2 minuts, inferior als 55 del de Barcelona.

Per contra, al capdavant de la llista hi ha el de Sao Paulo, que és l’aeroport amb els vols més puntuals: només un 13,2% % de les operacions tenen demores i aquestes són de 40 minuts de mitjana.