Moments agredolces per les colles castelleres de Barcelona al Concurs de Castells 2018

Vilafranca carrega la mateixa construcció

Pla curt del pom de dalt del 2 de 8 sense folre carregat en la segona ronda del Concurs de castells de Tarragona pels Castellers de Vilafranca, el 7 d'octubre de 2018 (horitzontal),

Els Castellers de Sabadell han obert la segona ronda amb el 3 de 9 amb folre, un castell que no havien dut a plaça aquesta temporada. Els de la camisa verda han patit nervis i només l’han pogut carregar. La canalla s’ha despenjat en una de les caigudes dures de la jornada. Acte seguit ha estat el torn dels Castellers de Sants, que han tornat a fer el 3 de 9 amb folre, el castell que havien carregat en primera ronda i que en segona ronda han volgut descarregar, i ho han fet amb molta solidesa. L’han fet amb la pinya a l’antiga.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat han carregat el 3 de 9 amb folre. La canalla s’ha despenjat del pom de dalt just quan començaven a descarregar-lo.

A les dues hores i mitja de concurs ha arribat un dels moments decisius de la segona ronda. Després d’un peu desmuntat, els Castellers de Vilafranca han fet la torre de 8 neta, que ja van carregar a la diada de Sant Fèlix i s’havien marcat el repte de descarregar-lo al concurs. Però l’estructura anava oberta i el pis de quarts no ha resistit després d’alguna batzegada. En l’anterior edició del concurs també els va quedar només carregat.

En canvi amb gran eufòria han celebrat els Capgrossos de Mataró la torre de nou amb folre i manilles, que han hagut de treballar de valent per descarregar-la, tot i que no se l’ha vist perillar en cap moment. De fet, l’havien descarregat a les Santes. Després, els Castellers de la Vila de Gràcia han provat el 3 de 9 amb folre, que ha quedat en intent. L’intentaven desfer, però l’estructura ha cedit.

D’altra banda, els Castellers de Barcelona, que tancaven ronda i encara no havien acumulat cap punt, han repetit el 4 de 9 que havia quedat en intent en primera ronda, i han pogut descarregar en la segona, amb solvència.