Manifestació a favor de la Constitució sense incidents amb discreta assistència a Barcelona

La marxa acaba amb la lectura d’un manifest on es dona ple suport a la monarquia espanyola

0
316
Imatge general de la capçalera de la manifestació en motiu de la conmemoració del 40è aniversari de la Constitució espanyola el 6 de desembre del 2018
Unes dos mil persones s’han manifestat pel centre de Barcelona per commemorar el 40è aniversari de la Constitució espanyola. La marxa ha estat convocada per la plataforma Espanya Catalans i ha tingut el suport de Societat Civil Catalana, l’Assemblea Nacional Espanyola, l’associació Empresaris de Catalunya, Ciutadans, el PP i Vox. La manifestació ha transcorregut sense incidents per la Via Laietana, entre la plaça d’Urquinaona i la plaça Antonio López. En les transcurs de la manifestació hi haguts crits a favor de la unitat d’Espanya i contra el president Carles Puigdemont. Al final de la marxa hi hagut diferents intervencions i la lectura d’un manifest on s’ha lloat el paper actual de la monarquia espanyola davant el conflicte polític català.

La lectura del manifest ha anat a càrrec d’Eva Higueras, membre d’Espanya i Catalans. El manifest fa una defensa de la Constitució i del paper de la monarquia com “garant de la unitat d’Espanya i de tots els espanyols”.

En el manifest també s’ha tingut en compte el context actual que posa en dubte la legitimitat del model monàrquic espanyol amb la celebració de referèndums en diferents universitats espanyoles i per part de les forces polítiques catalanes favorables al “procés”.

En el manifest es diu que “en l’actual context, és de rebut reconèixer la monarquia” espanyola i per això es proclama “el suport que es mereix”.

En el transcurs de la manifestació s’han repetit els crits a favor de la unitat espanyola especialment quan la marxa ha passat davant de la seu de la policia nacional espanyola a la Via Laietana. Els manifestants han cridat a favor de la policia espanyola i consignes demanant la presó per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El crits dient “aquesta bandera no ens representa” s’han repetit diverses vegades cada cop que es passava per sota d’algun balcó on penjava una estelada o senyera catalana.

Al finalitzar la manifestació s’ha produït diferents intervencions de les organitzacions que han convocat o que han donat suport a la manifestació, amb l’excepció dels representants dels partits polítics que han participat de la mobilització (PP, Ciutadans i Vox).

Javier Megino, vicepresident de l’entitat que ha convocat, Espanya i Catalans, ha intervingut en primer lloc per lloar al paper de la monarquia i del poder judicial i criticar l’actuació de l’Executiu “i d’una part del legislatiu”.

Megino ha dit que tant el poder Executiu com una part del legislatiu són poders captius dels “separatistes’’ i “de la gent que vol trencar Espanya”.

Per contra, el líder d’Espanya i Catalans ha lloat a la monarquia espanyola pel seu compromís per Espanya, paraules que s’han acompanyat amb aplaudiments de suport per part de les no més de dues mil persones que escoltaven les intervencions.

Al final de la intervenció, Megino ha fet una crida als assistents per demanar-los que estiguin alertes per si en algun moment es requereix de sortir a l carrer per defensar la unitat espanyola. “Quan activem el botó vermell i grog no hi haurà excusa per quedar-se a casa i tots haurem de sortir per donar la cara per Espanya”.

Contra l’indult a les persones “que actualment estan en operació biquini”

El representat d’Espanya i Catalans ha tingut paraules contra els presos que actualment estan en vaga de fam a la presó de Lledoners. Megino ha alertat als assistents d’estar atents davant la possibilitat que en algun moment l’executiu decreti un indult favorable a les persones que “actualment estan en plena operació biquini”.

El representat d’Espanya i Catalans ha dit que si es dona aquest moment “no quedarà cap patriota espanyol” que es quedi a casa sense fer alguna cosa per evitar que “s’humiliï a Espanya i al poble espanyol”. “Estan jugant amb foc perquè el sentiment espanyol existeix” i aquest sentiment és “alguna cosa més que el poder polític”, ha reblat Megino, amb els aplaudiments entusiastes del públic.

Miguel Martínez, president de l’Assemblea Nacional Espanyola i representant de la iniciativa ‘Tabàrnia’ ha defensat l’actual Constitució com una llei suprema que va ser consensuada per totes les forces polítiques del Congrés dels Diputats del 1978 i votada per la majoria de catalans en referèndum.

Martínez ha llegit l’article 155 de la Constitució, qualificant-lo com un dels millors de l’articulat. El representant de Tabàrnia ha advertit al president Quim Torra que es prepari perquè aquesta article es tornarà a aplicar a Catalunya.

Fernando Carrera, representant de Societat Civil Catalana, ha destacat la modernitat de la Constitució espanyola en relació amb la d’altres països del món que són molt més antigues.

Carrera ha reclamat als assistents que estiguin atents perquè com catalans i espanyols “tenim l’obligació de defensar la democràcia espanyola perquè som la primera línia de la lluita” contra el populisme i l’independentisme.

Finalment, Josep Bou, president d’Empresari de Catalunya, ha defensat també l’actual constitució i especialment ha destacat dos dels articles més importants de la Carta Magna que són els que decreten la unitat indivisible d’Espanya i la igualtat de tots els espanyols.

Bou sí que ha tingut unes paraules critiques a la Constitució i al seu article 2 on es parla de nacionalitats i regions. El president d’Empresaris de Catalunya ha considerat un error aquest redactat perquè és l’escletxa per la qual els “independentistes” reclamen un tracte diferenciat.

Per aquest empresari, la monarquia actual i el monarca Joan Carles I va ser el motor que va permetre la redacció i l’aprovació de la Constitució espanyola.

FER UN COMENTARI