Localitzat el vaixell de pesca enfonsat ahir al Port de Barcelona

La situació, la forma i les dimensions de l'objecte de les imatges submarines detectades són totalment compatibles amb el vaixell enfonsat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació confirma que l’objecte localitzat per l’embarcació d’inspecció pesquera, Lluerna, coincideix per situació, dimensions i forma amb el vaixell pesquer d’arrossegament enfonsat ahir després de col·lisionar amb un buc mercant.

L’embarcació d’inspecció de la direcció general de Pesca i Afers Marítims ha obtingut imatges submarines d’aquest objecte després de passar gran part de la nit i aquest matí realitzant tasques de recerca. En aquest temps, la Lluerna ha rastrejat una quadrícula de 1000 x 1500 metres de la zona compresa entre el punt de col•lisió i el punt d’ enfonsament del vaixell.

És en aquesta zona on s’ha localitzat un objecte d’uns 24 metres de longitud totalment compatible amb el vaixell enfonsat.

La localització de l’embarcació ha estat possible gràcies a l’ajut de tècnics del departament de Geociències Marines de la Universitat de Barcelona i les sondes acústiques de què disposa la Lluerna.

Aquesta informació ha estat facilitada a Capitania Marítima i a Sasemar que, com a responsable de les operacions de salvament a mar, necessitava unes coordenades per a poder optimitzar la cerca i reflotament del vaixell, cosa que s’ espera facin en les properes hores.

La Lluerna ha tornat a port base després de finalitzar les tasques de seguiment del vaixell.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha visitat aquest matí les famílies i els companys dels pescadors desapareguts, i ha destacat la col·laboració de tots els dispositius que participen en l’operatiu de rescat i especialment el suport de les 11 embarcacions d’arrossegament de la Confraria de Pescadors de Barcelona, que des de primera hora del matí s’han sumat a les tasques de rescat dels dos mariners desapareguts.