L’estand antimasclista del Front Marítim ha superat les 3.500 actuacions

L'Ajuntament de Barcelona el va instal.lar davant la zona de discoteques del Front Marítim de Barcelona amb el lema "No és no"

0
556
L’estand antimasclista instal·lat per l’Ajuntament de Barcelona a la zona de discoteques del Front Marítim va superar aquest estiu les 3.500 actuacions, segons han explicat fonts municipals a l’ACN. En concret, entre la nit del 29 de juny i la del 25 de setembre s’han comptabilitzat 3.549 actuacions, de les quals 2.785 han estat itinerants, ja que un equip de dues persones es passejava per l’entorn i pels locals d’oci nocturn precisament per sensibilitzar i atendre possibles casos d’agressió sexual o masclista. En el mateix estand es van realitzar 711 accions informatives i 31 assessoraments, i en 22 ocasions es va arribar a la intervenció. El consistori va decidir emprendre aquesta acció, sota el lema ‘No és no’, perquè el 53% de les agressions sexuals es produeix durant els mesos de gener, juliol i agost, i la majoria són en horari nocturn.
L’Ajuntament de Barcelona va instal·lar el passat mes de juny un estand antimasclista al Front Marítim, tot just davant de l’Hospital del Mar, amb un horari d’atenció al públic nocturn, entre les 23 i les 5 hores.

La ubicació es va decidir en base a informacions proporcionades pels Mossos d’Esquadra i per l’Hospital Clínic, que és el centre hospitalari de referència en matèria d’agressions sexuals. Aquest és un dels punts negres de Barcelona en aquesta qüestió, especialment a la nit i a l’estiu.

A la capital catalana es van denunciar l’any 2016 unes 250 violacions, tot i que hi ha dones que prefereixen no recórrer a les autoritats. Segons el darrer Balanç de Seguretat i Activitat Policial, aquesta xifra va augmentar a la ciutat un 30%, però el consistori també pretenia amb aquest estand conscienciar sobre les agressions que no constitueixen delicte, com poden ser tocaments no volguts, intents de violació, comentaris, agressions verbals, insults i persecucions.

Amb l’objectiu de sensibilitzar, informar i també actuar en cas d’agressió sexual, l’estand va realitzar més de 3.500 actuacions, moltes informatives. Es va arribar a la intervenció en 22 casos. S’ha combinat l’acció fixa amb l’itinerant, ja que un equip de dues persones ha voltat també per les discoteques i bars nocturns de la zona, que estaven informats d’aquesta iniciativa.

Tenint en compte que es tracta d’una zona amb una afluència important de turistes, la informació es va donar també en anglès. Malgrat el 93% de les agressions són d’homes cap a dones, l’equip també estava preparat per atendre atacs a col·lectius per raó d’identitat de gènere o orientació sexual.

FER UN COMENTARI