Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Les platges catalanes obtenen aquest any 95 banderes blaves

Avatar photo

La demarcació amb més distincions és Tarragona amb 42, seguida de Girona amb 28 i de Barcelona amb 25

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l’Estat espanyol. Catalunya ha obtingut enguany 119 distincions (95 platges i 24 ports), són tres platges tres menys que l’any passat i els mateixos ports. La demarcació més guardonada és Tarragona amb 42 banderes a les platges (dues més que l’any passat) i sis ports. Les platges de Girona han perdut dues banderes respecte el 2016 i passen a tenir-ne 28. Els ports d’aquesta demarcació mantenen les 9 distincions de l’any passat. Barcelona és la demarcació que ha perdut més banderes blaves, tres, i passa a tenir-ne 25. Els ports de Barcelona mantenen les 9 distincions de 2016.
El president de l’ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona salut de les platges catalanes i l’excel·lent relació amb les administracions catalanes. “Perdre tres banderes és una tonteria, a Catalunya anem molt bé” amb totes les administracions amb qui mantenim “una relació institucional i estem molt satisfets”, ha afirmat. Segons Sánchez, a Catalunya “es respecten els criteris” d’avaluació de les platges i les reunions entre l’organització, el govern de la Generalitat i l’Estat només ha tingut “una dissonància” sobre una platja que no ha volgut comentar.

Catalunya (95) és el tercer territori de l’Estat amb més banderes blaves a les platges per darrere de Galícia (113), i del País Valencià (129), i se situa per davant d’Andalusia (90), de Balears (45) i de Canàries (49). El rànquing del conjunt de distincions entre platges i ports l’encapçala el País Valencià amb 144 (129+15), seguit de Galícia amb 131 banderes blaves (113+18), i Catalunya amb 119 (95+24) i Andalusia amb 109 (90+17).

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres.

Les platges de Tarragona guanyen dues banderes blaves i arriben a les 42
Les platges tarragonines distingides amb la bandera blava són la de Cunit de Ponent i també la de Llevant, la de Segur de Calafell, l’Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell, les de Roda de Barà i Costa Daurada a Roda de Barà, les de la Paella, el Barri Marítim i Es Muntanyans a Torredembarra, i la platja d’Altafulla.

A la ciutat de Tarragona han estat distingides les platges de La Mora, Arrabassada, la Savinosa i la de Tamarit, a Vilaseca la platja de la Pineda, a Salou la de Llevant i la de Capellans, a Cambrils les platges de Vilafortuny, la de Cavet, la de Prat d’en Forés i La Llosa. A Montroig del Camp les platges de Cristall i Pixerota, i Casa dels Lladres (novetat) a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant les platges de La Punta del Riu, l’Arenal i la de Torn.

En aquesta demarcació, també han estat guardonades les platges de Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l’Alguer i Calafató de l’Ametlla de Mar, les de Cap Roig i Avellaners a l’Ampolla, les del Parc del Garbí i les Delícies a Sant Carles de la Ràpita, la de Riumar a Deltebre (novetat) i la de les Cases d’Alcanar al muncipi d’Alcanar.

Les novetats a la demarcació de Tarragona respecte el 2015 han estat les distincions de les Platges de Casa dels Lladres de Montroig del Camp i la de Riumar a Deltebre, que no havien estat guardonades l’any passat.

La demarcació de Girona perd dues banderes a Begur i passa a tenir-ne 28
Les 28 platges de la demarcació de Girona on onejarà la bandera blava són la de Gifreu i la del Port de Llançà, la platja del Port de la Selva, la d’Empuriabrava de Castelló d’Empúries, la de Cala Montgó a Torroella de Montgrí, les de Tamariu, Canadell i Llafranc de Palafrugell, la platja de la Fosca de Palamós, les d’Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristus- Ses Torretes de Sant Antoni de Calonge, les de Cala Rovira, Platja d’Aro, Sa Conca de Castell-Platja d’Aro, les de Sant Feliu i Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols. Les de la Mar Menuda i Gran de Tossa de Tossa de Mar. Les de Lloret, Fenals, Sa Boadella, Santa Cristina i Cala Canyes de Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, Sabanell i Sant Francesc de Blanes.

Enguany no han estat guardonades les platges d’Aiguablava i Sa Riera de Begur, i l’organització no ha volgut comentar els motius d’aquestes baixes.

Barcelona perd tres banderes respecte el 2016
Les 25 platges de la demarcació de Barcelona són la de Malgrat i la Del Astillero de Malgrat de Mar, la de Les Barques de Sant Pol de Mar, les dels Pescadors i La Riera de Pineda de Mar, la de Garbí de Calella, la dels Tres Micos de Caldes d’Estrac, la Cristall, la del Coco i la dels Pescadors de Badalona, les d’Ocata i el Masnou del Masnou, les de la Nova Mar Bella, Mar Bella de Barcelona, Bogatell, Nova Icària, Barceloneta i Sant Sebastià de Barcelona la de la Pineda, Lluminetes i del Baixador de Castelldefels, la de Ribes-Roges, Ibersol i Sant Gervasi de Vilanova i la Geltrú, a més de la Llarga de Cubelles.

Les tres platges que perd respecte a l’any passat són la de la Mota de Sant Pere de Cubelles, la de Canet de Canet de Mar, i la del Somorrostro de Barcelona

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Endesa inverteix 265.000 euros per controlar a distància deu línies elèctriques del Camp de Tarragona

Notícia següent

IX edició de la Cantània al Vendrell amb gairebé 700 alumnes participants

Notícies relacionades