L’Audiència Nacional rebutja la petició de llibertat per a Sandro Rosell

La jutgessa afirma que existeix risc de fuga perquè la investigació ha posat de manifest la facilitat per viatjar i viure en altres països de l'expresident del Barça

 La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha rebutjat la petició de llibertat per a l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, a la presó des del 25 de maig per la seva presumpta implicació en l’anomenada ‘operació Rimet’, perquè entén que existeix risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. La magistrada ha confirmat també la presó sense fiança per a Joan Besolí, soci de Rosell. En la interlocutòria dictada, la magistrada indica que existeixen indicis fundats de la participació de Rosell i Besolí en els fets que s’investiguen i que podrien ser constitutius de delictes de pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.
Sobre l’arrelament al·legat per Rosell, la jutgessa sosté que existeix risc de fuga perquè, encara que tingui la nacionalitat espanyola, propietats al país i dues filles que hi viuen, la investigació ha posat de manifest la facilitat per viatjar i viure temporalment en diferents llocs de tot el món, posseint una gran fortuna i, el que és més important, comptes, béns i negocis fora de l’estat espanyol. La magistrada raona que aquestes possessions, lògicament, li facilitarien la sortida del territori i la subsistència en altres països.

Pel que fa a Joan Besolí, Lamela valora que té possibilitats econòmiques i que, encara que s’ha compromès a adquirir la nacionalitat espanyola, puntualitza que es tracta d’un mer compromís i que no depèn exclusivament de la seva voluntat, ja que es necessita una tramitació que fins i tot pot durar més que la instrucció i l’enjudiciament dels fets investigats.

Per a la jutgessa, en els dos casos persisteix el risc que s’ocultin o destrueixin proves dels delictes imputats tenint en compte que la investigació encara no ha conclòs. També justifica la decisió pel risc de reiteració delictiva, ja que els investigats operarien dins d’un grup organitzat de persones que són investigades també per altres països, com els Estats Units, Andorra o Suïssa. Una altra circumstància que motiva la magistrada a mantenir la presó incondicional per a l’expresident del FC Barcelona és que el Senat del Brasil està estudiant iniciar investigacions per determinats fets entre els quals es troben activitats d’aquesta causa.

Per tot això, la jutgessa conclou que concorren tots i cada un dels requisits assenyalats en la Llei d’enjudiciament criminal per confirmar la presó de tots dos sense que resulti vulnerat cap dret ni garantia constitucional.