L’ Ajuntament de Barcelona lliura 167 habitatges del pla de remodelació de Sant Andreu

L'actuació també inclou millores en l'espai exterior, on s'han prioritzat les zones de vianants

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat els 167 habitatges dels tres blocs que corresponen a la tercera fase de remodelació de les antigues cases barates del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, pisos que es destinen als afectats urbanístics d’aquesta mateixa remodelació. Els tres edificis construïts tenen respectivament 60, 61 i 46 habitatges. Són pisos de quatre, de tres –la majoria-, de dos i en un cas d’una habitació construïts “amb criteris de sostenibilitat i d’estalvi energètic”, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, seguint el model de les promocions del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB).

A banda de la construcció dels nous blocs de pisos, l’Ajuntament de Barcelona ha acompanyat tota aquesta transformació del barri del Bon Pastor amb una intervenció de millora en l’espai públic, és a dir, ha ampliat les zones de vianants, que han passat a ser prioritaris davant dels usuaris del vehicle privat i de zones verdes.

S’han creat noves zones de vianants, s’hi ha instal·lat jocs infantils i àrees d’exercici també per a la gent gran, s’han eliminat les xarxes aèries de serveis per substituir-les per xarxes canalitzades soterrades (telèfon, electricitat, etc). També han desaparegut les barreres arquitectòniques, i s’han implantat sistemes més eficients de reg i d’il·luminació així com la recollida pneumàtica de residus. L’àmbit d’actuació d’aquesta tercera fase ha estat de 16.563 metres quadrats.

La quarta fase, cinc blocs de pisos més

L’actuació que el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) està duent a terme al Bon Pastor consta de cinc fases. Els 152 habitatges corresponents a la primera fase es van lliurar l’any 2006, i els 190 corresponents a la segona, al 2010.

En la quarta fase, que es troba en fase de redacció dels projectes bàsics de construcció, es preveu edificar cinc blocs de pisos, que sumaran un total de 245 habitatges més.

En total, per tant, al barri del Bon Pastor s’hauran construït 754 pisos de diferents tipologies, però tots ells d’entre 60 i 90 metres quadrats, i en edificis dotats també de places d’aparcament soterrani.