L'Ajuntament de Barcelona encara no ha rebut les targetes moneder

Barcelona encara no ha rebut físicament les targetes moneder per repartir a les 30.000 famílies de la ciutat que disposen de beques menjador. “És evident que les necessitem quan abans”, ha assegurat l’alcaldessa Ada Colau, que ha justificat haver insistit des dels ajuntaments perquè se solventi el més aviat possible. En aquest sentit, ha apuntat que Barcelona treballarà amb la Generalitat perquè arribin i puguin repartir-se. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha afirmat que el consistori està “preparat” per fer-ho tan bon punt arribin. Segons Tarafa, es distribuiran en 45 centres de la ciutat, als patis, i seguint unes instruccions de protocol. Abans de la distribució es contactarà a les famílies i s’informarà de com recollir-les.
Dissabte, Colau i una quarantena de batlles més de Catalunya van enviar una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per mostrar la seva “preocupació” per la gestió de les targetes moneders -el projecte que dota d’un nou instrument als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat.
Aquest mateix dilluns, el Govern ha informat que les primeres targetes moneder per als ajuts de menjador escolar ja s’estan utilitzant, ja que s’estan enviant als ajuntaments i als consells comarcals des de divendres 20 de març. Segons Educació, està previst que en els propers dies arribin a tots els punts de distribució.