L’aeroport de Barcelona dobla els passatgers amb els Estats Units en quatre anys

Entre l'abril del 2018 i el març del 2019, el Prat registra 3 milions de passatgers més dels quals 800.000 de vols amb altres continents

L’aeroport de Barcelona ha doblat els passatgers amb els Estats Units entre 2014 i 2018 i ha passat d’un a dos milions de viatgers anuals en quatre anys. El país nord-americà se situa en cinquena posició en el rànquing de països d’origen/destinació Barcelona amb un creixement interanual del 21%. De fet, 4 de cada 10 passatgers entre l’Estat i Amèrica del Nord -EUA, Canadà i Mèxic- ja arriben a través de Barcelona, amb un volum similar al de Madrid i un creixement del 16,8%. A banda, l’aeroport de Josep Tarradellas-El Prat ha registrat un augment de 3 milions de passatgers entre l’abril del 2018 i el març del 2019. La taxa de creixement més pronunciada la protagonitzen els viatgers intercontinentals amb un increment de l’11,1% en relació al mateix període de l’any anterior, és a dir, 800.000 passatgers més de vols amb altres continents, segons dades del 34è informe de l’Observatori del Tràfic Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç publicat aquest dijous.
A banda, la capital catalana continua sent la principal porta d’entrada i sortida de l’Estat als mercats d’Àsia, Àfrica i l’Orient Mitjà amb un augment interanual del 16%. Pel que fa als EUA, la primera connexió de Barcelona és amb Nova York seguida de Los Angeles i San Francisco. Tanmateix, destinacions europees mantenen les quatre primeres posicions en el rànquing de vols amb Barcelona (Regne Unit, Itàlia, França i Alemanya).

El segment de passatge estatal va créixer un 6,2% interanual i l’europeu un 5,4%. L’aeroport de Josep Tarradellas-El Prat continua en setena posició per volum de passatgers durant l’any 2018 en l’àmbit europeu. Sense comptar el passatger de connexió, se situa en segona posició només per darrere de Londres-Heathrow. Segons la Cambra, això “posa de manifest el marge de creixement” de Barcelona respecte dels seus competidors europeus.

Empresarialment, l’aeroport de Barcelona està dominat un 38% per Vueling, seguit de Ryanair (15%) i Easyjet (7%). L’Observatori de la Cambra destaca el creixement per sobre del 15%, respecte del mateix període de l’any passat, d’Iberia / Level, WizzAir, Eurowings i TAP Air, i els estancaments de les grans companyies com Air France KLM i Lufthansa. Des del punt de vista de l’aeroport, s’observa un creixement superior en oferta de seients a la T2 (4,2%) que a la T1 (2,4%) on hi ha més marge de creixement.

Novetats temporada d’estiu 2019

Pel que fa a la temporada d’estiu 2019, Barcelona incrementa la seva oferta internacional amb noves destinacions a Santiago de Xile (Level) i Ciutat de Mèxic (Aeromexico). A més, també s’inauguren tres noves rutes a destinacions ja existents com són: Chicago (Norwegian), Toronto (Westjet) i Nova York JFK (Level) i s’augmenta la freqüència en 11 destinacions que ja s’operaven. En aquest terreny destaca especialment l’aposta de Level augmentant de 4 a 7 les freqüències setmanals a Buenos Aires, així com el canvi d’aeroport d’Oakland a San Francisco.