La UAB investiga un presumpte cas d’assetjament sexual a la facultat de Medicina

Un grup d'estudiants va posar en coneixement dels responsables del centre docent els fets i aquests han obert un expedient informatiu

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert un expedient informatiu per investigar un possible cas d’assetjament sexual. La vicerectora de Comunicació del centre, Virginia Luzón, ha explicat que han pres aquesta decisió després que un grup d’estudiants de la Unitat Docent de l’Hospital Germans Trias i Pujol de la Facultat de Medicina transmetessin una queixa al coordinador d’aquest grau. “Van denunciar actituds de caire masclista i insinuacions inapropiades en l’àmbit educatiu”, ha indicat Luzón que ha dit que el cas es va elevar als responsables del govern de la universitat. Finalment s’ha decidit anomenar un instructor perquè dugui a terme una investigació dels fets.
La vicerectora de Comunicació de la UAB, Virginia Luzón ha explicat que la setmana passada es va celebrar una reunió en què a banda d’ella hi van participar la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno; el coordinador de la Unitat Docent de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Manuel Monreal; el degà de medicina, Vicent Fonollosa, representants del centre sanitari, de l’Institut Català de la Salut (ICS), i dels estudiants.

“Vam escoltar les queixes dels estudiants perquè ells són la nostra prioritat i en cap moment van mencionar cap nom o persona concreta”, ha assegurat Luzón que afirma que tot i que els van demanar més detalls, els alumnes van preferir respectar la confidencialitat de la víctima d’aquests incidents.

Després de la trobada, la UAB va decidir activar un expedient informatiu perquè va considerar que la queixa col·lectiva dels estudiants era “prou substancial”.

Els dos primers cursos de medicina de la UAB s’estudien en el Campus de Bellaterra, però dde tercer a sisè l’activitat acadèmica es trasllada a unitats docents instal·lades en centres hospitalaris com l’Hospital Germans Trias i Pujol.