La Guàrdia Urbana de Barcelona reforça el dispositiu per la nit de Cap d’Any

La Guàrdia Urbana realitzarà dispositius de control per garantir el toc de queda nocturn i vetllar pel menteniment del civisme, la convivència i la seguretat

En el marc de la celebració de l’arribada del nou any, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència en els espais públics realitzant funcions de proximitat i prevenció i per fer complir les mesures de seguretat sanitària, especialment a partir de l’1:00 hores amb l’inici del toc de queda.

Els agents prioritzaran la vigilància i el control dels espais públics amb un reforç del servei en horari nocturn, coordinat amb el Cos dels Mossos d’Esquadra, per mantenir els nivells assolits de seguretat, mobilitat, convivència i civisme.

El dispositiu té l’objectiu de vetllar pel compliment de les mesures adoptades per les autoritats competents en relació a la COVID-19; controlar l’ús intensiu dels espais públics i corregir el consum d’alcohol de forma col·lectiva a la via pública i el consum de substàncies estupefaents a l’espai públic; control de la venda ambulant no autoritzada; evitar i corregir comportaments que generin molèsties al veïnat i conductes que comportin una alteració de la convivència i/o la degradació de l’espai públic.

La Guàrdia Urbana reforçarà el dispositiu específic pel control de festes il•legals que inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries.

Els agents realitzaran funcions de prevenció de seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com conductes que  provoquin alteracions de l’ordre públic. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics.

La Guàrdia Urbana intensificarà el control en els establiments de conveniència per tal que compleixin normativa de venda d’alcohol i de tancament.

Transports Metropolitans de Barcelona allarga la circulació de Metro, FGC i TRAM fins a les dues de la matinada els divendres i vigílies de festiu.