L’1 d’abril es posarà en marxa la llançadora per arribar al Parc Güell a Barcelona

El servei transportarà 700 persones per hora en temporada alta amb l'objectiu de descongestionar altres transports

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa l’1 d’abril un servei de bus llançadora que connectarà la plaça d’Alfons X amb el Park Güell. Segons ha explicat el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, la iniciativa vol descongestionar altres transports per arribar al Park Güell i facilitarà l’accés als visitants que ara hi accedeixen pels seus propis mitjans, que actualment són el 80%. La llançadora tindrà una capacitat per a 80 persones i podrà transportar gairebé 700 persones per hora en temporada alta.
Podran utilitzar el servei els visitants de la zona regulada pel Park Güell que hagin adquirit l’entrada, que ja incorpora el cost de la llançadora, així com aquells veïns que disposen de la targeta del Park Güell i els membres de Gaudir Més. Aquests dos últims hi tindran accés gratuït.

La llançadora anirà de la plaça Alfons X i circularà pel carrer Praga, l’Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, la plaça Sanllehy, el carrer Ramiro de Maeztu i la carretera del Carmel, on tindrà l’última parada. Els horaris dependran de la temporada. En l’època en què hi ha més visitants, s’oferirà un servei de 14 hores al dia, entre les 7:45 i les 21:45 hores. En temporada mitjana finalitzarà una hora abans, mentre que en temporada baixa hi haurà 11 hores de servei.