Investiguen la presumpta agressió de dos vigilants del Metro a un jove

L'Observatori Contra l'Homofòbia condemna l'agressió "brutal" i es posa a disposició de la víctima

Els Mossos d’Esquadra investiguen la presumpta agressió comesa per dos vigilats del Metro a un jove que va tenir lloc dimecres al vespre a l’estació de Plaça Espanya de la línia L1. La policia catalana té oberta la investigació per un delicte de lesions. TMB ha informat que col·labora amb el cos per a l’esclariment dels fets i ha obert una informació interna “sobre la possible participació de personal de seguretat fora de servei”. De la seva banda, des de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha anunciat que activa protocols davant d’una agressió que s’hauria produït perquè la víctima era “massa gai”, segons ha denunciat un usuari a Facebook, que ha penjat dues fotos del presumpte agredit.
El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha fet ressò de la història recollida per l’OCH i, a través de Twitter, ha expressat la seva “condemna” davant “aquests fets i qualsevol mostra d’homofòbia i violència”. També ha assegurat que Barcelona és “oberta, plural i tolerant” i que “cap actitud d’odi i discriminació tindrà mai cabuda a la ciutat”.

A l’entrada de Facebook, l’usuari que recull la presumpta agressió publica una foto de la suposada víctima i una altra d’un seu canell. En anglès escriu: “Aquest noi va ser apallissat ahir a la nit a l’estació de metro de Plaça Espanya a Barcelona. Per quatre nois i dues noies. Perquè els semblava “massa gai”. I mireu el seu canell, són manilles. Perquè dos dels nois eren treballadors de seguretat al metro. Així que… quan algú us diu que Barcelona és una ciutat oberta i amable per a tothom, heu de saber que aquesta merda passa a tot arreu. Pau per a tothom”.