Interior envia a Barcelona antidisturbis per protegir infraestructures

Fonts policials apunten que no intervindran en el dispositiu del clàssic si no és a petició dels Mossos

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil
El Ministeri de l’Interior ha enviat a Barcelona un reforç d’agents antidisturbis per protegir infraestructures crítiques, especialment de transport. Segons han explicat fonts policials a l’ACN, aquest reforçament no té a veure amb el clàssic entre el Barça i el Madrid i la mobilització convocada pel Tsunami Democràtic, sinó amb un reforç dels dispositius previstos pel nivell 4 de l’alerta antiterrorista que és habitual cada any per aquestes dates per aglomeracions de persones. Les mateixes fonts indiquen que les forces estatals de seguretat no tenen previst participar en el dispositiu de seguretat organitzat pels Mossos pel clàssic, si no és a petició de la policia catalana.
Fonts policials apunten que les forces de seguretat de l’Estat no tenen competència en seguretat ciutadana a Catalunya i, per tant, només podrien intervenir en el dispositiu de seguretat pel clàssic a requeriment dels Mossos d’Esquadra.

El reforç d’antidisturbis es destinaran bàsicament a l’estació de Sant i a l’aeroport del Prat. L’objectiu és reforçar la seguretat donat el nivell d’alerta antiterrorista decretat en infraestructures on hi ha aglomeració de persones. Les mateixes fonts indiquen que aquesta instrucció de reforç també es trasllada als Mossos i l’Ertzaintza.