Fernández veu “desproporcionat” que TV3 costi 320 milions a l’any

El popular justifica que Albiol es referia a gent "imparcial" quan parlava de "normal" i demana "no tenir la pell tan fina"

El cap de llista dels populars per Tarragona, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest diumenge que és “desproporcionat” i “exagerat” que TV3 costi 320 milions d’euros a l’any, 10 vegades més dels 30 milions que costa la televisió de Castella i Lleó. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Fernández ha fet una crida poder debatre obertament sobre el cost i la pluralitat de la televisió catalana: “No tinguem la pell tan fina”, ha reblat. També ha justificat que quan el president del PPC, Xavier Garcia Albiol, demanava posar “gent normal” a la televisió catalana es referia a “imparcial”, ja que “ara mateix no es garanteix la imparcialitat”.
“Em preocupa que a Catalunya hi ha determinats temes que no es poden parlar, mentre que a la resta de societats civilitzades i democràtiques d’Europa es poden abordar amb normalitat”, ha assegurat Fernández. El tarragoní ha recordat que a València Canal 9 es va tancar per motius econòmics i a Castella i Lleó tenen un contracte amb una productora que costa 30 milions anuals.

Fernández ha assegurat que “la proporció entre població i preu” de la televisió pública catalana “no és normal”. En aquest sentit, ha recordat que Castella i Lleó té 2,6 milions d’habitants, una tercera part de la població a Catalunya, i en canvi la televisió d’aquella comunitat costa 10 vegades menys.