Es posen en marxa dos nous casals infantils a Nou Barris

Aquests s’adrecen a la població infantil d’entre 6 i 16 anys

Les escoles Turó, al barri del Turó de la Peira, i Timbaler del Bruc, a Vilapicina i la Torre Llobeta, han estrenat dos casals infantils. D’aquesta manera, el districte de Nou Barris disposa ara de nou equipaments que ajuden els més petits a desenvolupar les seves habilitats socials, creatives, culturals, de relació, d’afecte i de sentit de pertinença. Els dos casals nous són gratuïts, s’adrecen a la població infantil d’entre 6 i 16 anys i fan una atenció especial als infants en situació de vulnerabilitat.

Aquests serveis pretenen garantir l’atenció social i educativa, especialment dels menors que es troben en una situació de vulnerabilitat, i reforçar les condicions d’educabilitat dels més petits, incidint en aspectes com el compromís de les famílies sobre el procés educatiu dels seus fills, el compromís escolar o la participació en la comunitat.

Els equipaments estan dirigits per equips d’educadors qualificats que treballen en coordinació amb la resta del teixit social, contribueixen al procés evolutiu i educatiu dels infants, sense discriminacions de cap tipus, i potencien el desenvolupament d’hàbits socials, el creixement personal creatiu i afectiu, la transmissió de valors i el descobriment del seu entorn social.

Els dos centres nous s’afegeixen als cinc casals infantils de Ciutat Meridiana, Vallbona, la Trinitat Nova, les Roquetes i Canyelles i a les dues ludoteques de la Prosperitat i Porta. El 2016, un total de 468 infants es van inscriure en aquests equipaments, on es van realitzar 2.946 activitats de dinamització, 67 activitats en família i 267 activitats comunitàries.