Entren en servei dues estacions de l’L10 Sud del metro a la Zona Franca aquest dissabte a la tarda

L'obertura de les parades de Foc i Foneria ha estat llargament reivindicada pels veïns del barri de la Marina

Les estacions de la línia 10 Sud de metro de Foc i Foneria entraran en funcionament aquest dissabte a la tarda. D’aquesta manera, es posarà en marxa el servei fins a la Zona Franca, l’única part de Barcelona on encara no arriba el metro i es complirà una demanda llargament reivindicada pels veïns del barri de la Marina. El nou servei de metro, de funcionament automàtic sense conductor, inclou tres estacions que estan obertes des del 2016 com a part de la línia 9 Sud (Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc), en les quals es podrà fer intercanvi entre totes dues línies. A més, a Torrassa es podrà enllaçar amb la línia 1 i a Collblanc amb la línia 5. El trajecte entre Foc i Collblanc, els dos extrems de la línia, durarà uns 9 minuts.
D’aquesta manera, la línia 10 Sud tindrà inicialment cinc estacions i una longitud de 4,5 quilòmetres, dels quals 2,5 quilòmetres corresponen al nou tram de túnel que va de la bifurcació del Gornal fins a Foc. Després d’aquesta estació, hi ha, a més, un tram de via doble d’1,6 quilòmetres que els trens utilitzen per a la maniobra de canvi de sentit.

Per subratllar aquest “moment històric”, segons ha dit TMB en un comunicat, s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament als accessos de les estacions de Foneria i Foc.

D’altra banda i per diferenciar clarament els dos sectors de la L10 mentre no estiguin connectats, el servei de metro entre La Sagrera i Gorg passarà a denominar-se L10 Nord.

Horari i freqüències

Un cop inaugurada, la línia 10 Sud tindrà el mateix horari de servei que la resta de la xarxa: de cinc del matí a mitjanit els laborables de dilluns a dijous, fins a les dues de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars. L’interval entre trens serà de set minuts en dia laborable, igual que a la L9 Sud. En el tram comú, els trens de les dues línies s’alternaran en les mateixes andanes i caldrà distingir-los per la destinació, que s’anunciarà en les pantalles informatives.