Els treballadors del Centre Penitenciari Brians 1 exigeixen el cessament del director

Denuncien que en només vuit mesos, amb la seva actitud "prepotent i dictatorial", ha alterat el règim ordinari del centre i està posant en perill la seva seguretat

Els treballadors del Centre Penitenciari Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires han organitzat aquest dimecres al migdia una botifarrada popular a les portes de la presó com a acte de protesta per exigir la dimissió de Josep Font, director de la presó des de fa vuit mesos. Els representants sindicals denuncien que en aquest temps, amb la seva actitud “prepotent i dictatorial”, ha provocat tensions evitables amb gran part de la plantilla fent que l’ambient s’hagi tornat “irrespirable”.

A més, l’acusen de posar en dubte la professionalitat dels treballadors del centre i de posar en risc la seguretat de la presó amb instruccions “sense sentit” que la plantilla no comprèn i que, per exemple, s’ha traduït en un increment de les agressions d’interns a funcionaris. Per tot això, els representants dels treballadors demanen a Amand Calderó, director de presons de la Generalitat, que el cessi i que reprengui el diàleg amb els sindicats per reconduir la situació. L’acció ha estat convocada de forma unitària per tots els sindicats amb representació al centre: CCOO, CSIF, UGT i CATAC.