Els pràctics del Port de Barcelona decideixen convocar quatre dies de vaga aquest mes

La UGT denuncia la falta d'acord amb Treball sobre la seguretat en la navegació, la jornada i el sou

0
713

Els pràctics del Port de Barcelona han decidit en assemblea convocar vaga els dies 7, 14, 21 i 28 d’abril. La convocatòria afecta guaites, personal de flota i serveis, de manera que afectarà greument l’operativa d’entrada i sortida de vaixells del port, segons ha informat la UGT. Aquest sindicat, majoritari a la taula del conveni, denuncia que “després de gairebé any i mig de negociacions no s’ha arribat a cap acord en punts tan importants com la seguretat en la navegació, la jornada o el salari”. A la reunió de mediació de divendres al Departament del Treball tampoc es va aconseguir apropar posicions entre les parts, afegeixen.

Els pràctics del port tenen un paper fonamental en les operacions d’atracada i desatracada de vaixells de grans dimensions. També són els encarregats d’assessorar el capità en les maniobres d’entrada i sortida del port.

Pel que fa a les reivindicacions de seguretat en la navegació, el col·lectiu, que al Port de Barcelona suma una cinquantena de treballadors i treballadores, denuncia que la Capitania Marítima de Barcelona és l’única de tot l’Estat que permet que els transbordaments en llanxes d’ús professional es facin únicament per un patró, quan a la resta de ports estatals els patrons van acompanyats sempre d’un mariner.

FER UN COMENTARI