Els Mossos desarticulen un grup especialitzat en robatoris a l’interior de domicilis de Barcelona

Accedien als habitatge sense forçar el pany i sostreien diners, joies, ordinadors portàtils i aparells electrònics

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup format per set persones acusades de cometre catorze robatoris a l’interior de domicilis de Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Barberà del Vallès i el Masnou comesos la segona quinzena d’agost. El grup estava especialitzat en el mètode ‘bumping’ o amb l’ús de rossinyols, de tal manera que no produïen cap dany al pany.

Amb aquesta metodologia, ningú s’adonava del robatori fins que els propietaris accedien al seu domicili. Un cop dins, els lladres sostreien, bàsicament, diners, joies, ordinadors portàtils, telèfons mòbils i aparells electrònics. Els detinguts són cinc homes i dues dones, d’entre 25 i 30 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Santa Coloma de Gramenet.

La investigació es va iniciar el juliol del 2017 després de detectar-se un seguit de robatoris amb força en domicilis de Barcelona i l’àrea metropolitana i amb un ‘modus operandi’ similar.

Finalment, el passat 29 d’agost es va localitzar als implicats quan carregaven maletes a l’interior d’un vehicle que estava estacionat a Santa Coloma de Gramenet. Els agents hi van trobar diversos objectes que constaven com sostrets, com joies, rellotges i ordinadors portàtils. També els van intervenir diferents estris utilitzats habitualment per cometre robatoris amb força, com rossinyols i marcadors, entre altres.

L’endemà, 30 d’agost, es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili dels detinguts, situat a Santa Coloma de Gramenet, on van localitzar més joies, rellotges i ordinadors, així com més eines utilitzades per cometre els robatoris.

La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar relacionats en altres fets delictius. Mentrestant, els detinguts passaran avui a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet.