Els estudiants tallen el trànsit de la Gran Via i la plaça d’Espanya

Els joves s'han acabat separant per mantenir diferents afectacions de trànsit a la capital catalana

Imatge d'un agent dels Mossos davant de la concentració d'estudiants que talla plaça Espanya el 16 d'octubre de 2019

Un grup d’uns 400 estudiants, sobretot d’instituts, s’han manifestat aquest dimecres al migdia per la Gran Via de Barcelona amb crits de ”independència”, ”els carrers seran sempre nostres” o ”Buch dimissió”. Els joves, provinents de diferents centres de Sarrià-Sant Gervasi, han baixat des de plaça Molina i s’han trobat a plaça Universitat per començar a avançar fins a la plaça d’Espanya. Passat el carrer Vilamarí però, un dispositiu de Mossos d’Esquadra els ha impedit el pas. Els estudiants han volgut esquivar-lo anant a buscar el carrer Diputació, on alguns estudiants s’han encarat als agents, però tampoc no han pogut. Finalment, han saltat pel parc Joan Miró i han arribat al carrer Tarragona, des d’on han pogut accedir a plaça d’Espanya i tallar-ne el trànsit durant almenys una hora.

Els joves s’han anat separant per grups més petits per anar tallant alguns carrers. Un dels grups s’ha col·locat al carrer Paral·lel, on els Mossos, després d’haver marxat una estona, s’hi han tornat a col·locar per evitar que passessin. Més tard, un grup petit d’uns cinquanta o seixanta, han caminat fins a l’entrada del túnel de la Gran Via i han tornat a tallar-ne el trànsit durant com a mínim una hora més. Un altre grup ha continuat en marxa fins a la Rambla del Raval.

Els estudiants han sortit al carrer responent la crida del Sindicat d’Estudiants contra la sentència del Tribunal Suprem. L’organització ha convocat una vaga i una aturada de classes de tres dies pel que consideren ”la sentència de la vergonya ” i ”l’atac més greu” als drets i llibertats des de la dictadura franquista.