Els controls de seguretat de l’aeroport del Prat tenen un escàner corporal des de l’octubre

El dispositiu està en prova a la T1 i els passatgers poden rebutjar utilitzar-lo

0
241
Imatge de recurs de l'Aeroport del Prat.

Els controls de seguretat de l’aeroport del Prat tenen un escàner corporal en prova des de l’octubre. Segons han explicat fonts d’Aena a l’ACN, només han instal·lat un dispositiu d’aquest tipus, de Security scanner, als accessos a la T1. Les proves tindran una durada estimada de sis mesos i només s’utilitza “unes hores al dia”. Per passar l’escàner, el passatger ha d’aturar-se dins l’equip i aixecar els braços per ser examinat. Durant l’escanejat, el sistema detecta els objectes que estiguin enganxats al cos. Les mateixes fonts d’Aena han assegurat que els passatgers que no vulguin passar per aquest escàner poden rebutjar-ho.

També han insistit que a les pantalles de l’escàner només s’hi projecten “avatars” que no comprometen la intimitat del passatger i són innocus per la salut. A banda, expliquen que encara no està definit si s’acabaran instal·lant més escàners corporals a l’aeroport del Prat.

Fonts dels treballadors dels controls de seguretat del Prat avisen que el procediment és més lent i caldran més treballadors i més línies d’accés a les terminals si s’acaba estenent aquest model.

Des d’Aena, asseguren que l’escàner corporal dona més agilitat perquè redueix les alarmes i el nombre d’inspeccions manuals a banda de millorar la seguretat amb un sistema més complet que augmenta la capacitat de detecció.

FER UN COMENTARI