El transport públic a Barcelona augmentarà aquest cap de setmana

En el cas de Renfe, l'augment arriba al 88%, mentre que en els busos el percentatge va del 55 al 72%

Imatge d'un autobús de l'ATM de Barcelona. ACN.

El transport públic de l’àrea de Barcelona recuperarà aquest cap de setmana bona part de l’oferta global, després de dos mesos de funcionament irregular a causa de la pandèmia del coronavirus. Segons indica l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l’evolució del procés de desescalada provoca un augment de la demanda global a la qual es respon amb l’augment de servei que aquest dissabte i aquest diumenge serà de fins al 80% en molts casos. A més, cal tenir en compte que dilluns és dia festiu en molts municipis, com ara Barcelona, fet que comportarà un cap de setmana més llarg, també pel que fa a la mobilitat.

Renfe ha anunciat que a partir de dissabte incrementa els serveis de Rodalies de Barcelona fins al 88% durant els caps de setmana i festius. Els trens regionals mantenen la mateixa oferta i durant els laborables es manté l’oferta del 94% a rodalia de Barcelona. També ha informat que al servei de Rodalies de Catalunya, els darrers caps de setmana el descens de la demanda ha superat el 80%.

Metro de Barcelona oferirà un 80% de l’oferta, mentre que la dels busos de TMB oscil·larà entre un 62 i un 68%. El servei de metro acabarà a mitjanit, com fins ara. FGC augmentarà l’oferta fins al 80% i el servei finalitzarà també a mitjanit. TRAM posarà a disposició de la xarxa un 50% d’oferta, i un 78% el dilluns, en el cas del Trambaix.

El servei de Bus Metropolità de l’AMB oferirà un 72% de la seva oferta el dissabte. Diumenge l’oferta serà del 60% i dilluns del 70%.

Les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat seguiran funcionant a un 50% dissabte i diumenge. Dilluns, l’oferta serà diferent en funció de les línies, ja que la festivitat varia segons els municipis.

Les línies urbanes de bus dependents de l’AMTU mantindran una oferta variable segons el municipi, entre el 50 i el 100%.

Pel que fa a les línies dels serveis nocturns, tant les gestionades per l’AMB com les que estan en mans de la Generalitat, mantindran el servei al 50%.

Finalment, l’ATM apunta que l’oferta genèrica de la setmana vinent serà similar a la dels darrers dies, a excepció d’alguns operadors que augmentaran lleugerament el servei. És el cas del Metro de Barcelona, que estarà en disposició d’oferir prop del 100% del servei habitual.