El trànsit baixa un 74% a Barcelona i la demanda es redueix un 90% al metro i un 93% als autobusos

L'Ajuntament de Barcelona insisteix que cal mantenir el confinament durant el cap de setmana

El trànsit rodat ha baixat un 74,6% de mitjana durant el dia a Barcelona des de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus en comparació amb un dia laborable de febrer, mentre que la reducció ha estat d’un 90% al metro i d’un 93% als autobusos. Les principals davallades de trànsit es donen als accessos i a l’interior de la ciutat i impliquen 1,24 milions de viatges menys en vehicle privat. Pel que fa al transport públic, s’estan fent un 10% dels viatges habituals, la davallada és d’un 95% als taxis i del 87% en la mobilitat en bicicleta i vehicles de mobilitat personal. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha agraït a la ciutadania la seva col·laboració i ha demanat mantenir el confinament durant el cap de setmana.

La reducció a la resta d’operadores de transport públic, com Renfe-Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat i Tram es manté també en reduccions d’entre un 90 i un 93%. Pel que fa al taxi, des d’aquesta setmana ha entrat en vigor una nova normativa que estableix que per ajustar-se a aquestes xifres només poden sortir a treballar diàriament el 20% de la flota de taxis.

Alarcón ha afirmat que s’ha aconseguit “aturar el ritme frenètic de Barcelona” i que el cap de setmana passat es va superar fins i tot la reducció de més del 80% del trànsit rodat. “Cal continuar insistint”, ha apuntat.