El programa ‘Vincles’ contra la solitud de la gent gran s’ampliarà a l’Eixample i Sant Martí

Es preveu que al mes de juliol, el nombre d’usuaris estigui al voltant d’unes 400 persones

El programa ‘Vincles’ destinat a pal·liar la solitud emocional i social de les persones majors de 65 anys s’ampliarà a tots els barris dels districtes de l’Eixample i de Sant Martí, segons ha informat aquest dissabte l’Ajuntament de Barcelona. Des d’inicis de 2017, el consistori barceloní està duent a terme la prova pilot entre veïns i veïnes dels barris de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Nova Esquerra, Sant Martí, Besós Maresme i la Verneda. L’Ajuntament preveu que al mes de juliol, el nombre d’usuaris estigui al voltant d’unes 400 persones. El perfil d’usuari és el d’una persona gran, empadronada a Barcelona, sola, però sense voluntat d’estar sola. Les persones que vulguin inscriure’s al programa i compleixin amb aquest perfil poden fer-ho trucant al 010, des de la web www.barcelona.cat/vinclesbcn, o presencialment acudint als centres de serveis socials.

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés, ha destacat que “l’objectiu del programa és enfortir les relacions personals de les persones grans per tal que hi tinguin més contacte del què tenen i, a la vegada, es creïn nous grups, fent que participin de la vida comunitària del seu entorn”. Mitjançant l’app Vincles, els usuaris podran fer videoconferències, rebre missatges (escrits o audiovisuals) de serveis de l’ajuntament que els siguin d’interès, accedir a informació dels seus entorn i un llarg etcètera. L’app podrà estar instal·lada en una tablet proporcionada per l’Ajuntament, o bé en una de pròpia de l’usuari, depenent de cada perfil de persona.

La persona usuària compta amb dues xarxes diferents de persones: la de gent de la seva confiança (família, amics, voluntaris, veïns…), i una altra de caire comunitari que estarà formada fonamentalment per altres persones grans i per un dinamitzador del grup. Aquest dinamitzador és el responsable de fomentar que els majors que formen part de la xarxa participin en les activitats de la seva comunitat i del seu entorn.