El Govern preveu reprendre les classes al setembre amb 15 alumnes per aula

Els centres podran obrir en fase 2 però només per a acompanyament i tutories

Josep Gonzàlez-Cambray i Josep Bargalló al Parlament. EUROPA PRESS

La Conselleria d’Educació de la Generalitat preveu reprendre les classes al setembre amb un màxim de 15 alumnes per aula en l’ESO i fins a 13 en la Primària, per a això estudien ampliar les plantilles de professors en els centres on sigui necessari.

Ho ha explicat el director general de centres públics, Josep González Cambray, en una entrevista de TV3 emesa el dissabte a la nit i recollida per Europa Press: “El gran repte és setembre, i som conscients que no serà un curs normal”.

L’objectiu és que les classes es desenvolupin en grups petits i estables i de manera presencial però, si no és possible, Educació buscarà solucions “híbrides” alternant jornades lectives telemàtiques i presencials.

“Atendrem a tots alumnes al setembre? Sí. Els atindrem a tots de la mateixa manera? Possiblement no”, i ha afegit que la Conselleria treballa en un pla de desescalada per a les escoles i instituts.

Abans del 14 de setembre, la Conselleria realitzarà una anàlisi dels espais amb els quals compta cada centre, per a assegurar que permeten complir amb la proporció de 4 metres quadrats per persona.

Una vegada es fixi en quins espais podran desenvolupar-se les classes, valoraran noves contractacions: “Si no tenim suficient amb les plantilles dels centres, haurem de dotar-los de més personal docent mentre durin els efectes de la pandèmia”.

“Volem reobrir escoles i instituts al més aviat possible, perquè voldrà dir que la pandèmia avança de manera favorable” i els alumnes es podrien retrobar a les escoles.

Reobrir a la fase 2

Previsiblement al juny podran obrir els centres dels territoris que passin a la fase 2, encara que no per a impartir classes, sinó per a acompanyar als alumnes i dur a terme tutories si els centres ho considerin imprescindible.

“El curs, lectivament, acabarà telemàticament. El que estem comentant és que farem una obertura de centres per a fer una atenció presencial als alumnes”, ha explicat.

En concret, considera imprescindible que ho facin els alumnes de quart de l’ESO, segon de Batxillerat i els segons cicles d’FP –els que acaben l’etapa lectiva–.

Tant si es reobren les escoles al juny com al setembre –ha dit–, els centres educatius hauran de garantir “unes distàncies de seguretat, rentats de mans periòdics, gel hidroalcohólico, EPIs per a treballadors i, en alguns casos, per a alumnes”.