El Govern i el Port s’alien per fer de Barcelona un “smartport” de referència internacional

L'SmartCatalonia Challenge 2019 proposa a pimes i 'startups' dissenyar propostes digitals per millorar l'operativa de la infraestructura

0
150
La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el 18 de març del 2019
Circ Raluy Legacy 728×90

El Govern i el Port de Barcelona s’han aliat per buscar solucions innovadores i digitals per millorar la operativa de la infraestructura i convertir-la en una referència a nivell internacional entre els “smartports”. El Departament de Polítiques Digitals ha optat per fer un “salt important” en el seu concurs d’impuls de pimes i ‘startups’ tecnològiques, l’SmartCatalonia Challenge, que en la seva edició del 2019 es dedicarà al port i no als municipis, com anteriorment. Així, Barcelona es convertirà en “un laboratori, un banc de proves per a respostes innovadores i digitals als desafiaments de l’activitat portuària”, ha explicat la presidenta del Port, Mercè Conesa.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha destacat l’objectiu del programa és convertir “el Port de Barcelona en un smartport de referència internacional”. “El nostre repte és precisament situar les polítiques digitals en l’agenda del Govern, perquè volem fer del país un referent en la revolució digital, per ser un autèntic ‘hub’ digital a nivell europeu”, ha afegit.

L’SmartCatalonia Challenge, que arriba a la seva quarta edició, pretén la “creació de solucions tecnològiques innovadores” pel Port, i convidarà les startups i empreses que hi participin a dissenyar eines que ajudin les instal·lacions en sis àmbits: el monitoratge de l’ocupació en temps real; la mobilitat de creuers i ferris; la utilització i aplicacions del mapa 3D del Port; la batimetria i estat dels molls mitjançant un dron aquàtic; la mesura automàtica de volums i pesos; i, per últim, la xarxa de sensors de contaminació marina.

Les tres propostes guanyadores del concurs rebran premis per un valor total de 10.000 euros i tindran l’opció de fer proves pilot sobre el terreny amb les seves solucions. A més, els projectes es presentaran durant el Saló Internacional de la Logística (SIL), entre el 26 i el 28 de juny a Fira Barcelona, i també es podran veure a l’stand de Catalunya a l’Smart City Expo World Congress entre el 19 i el 21 de novembre.

L’anunci de la vinculació de l’SmartCatalonia Challenge i el Port arriba després que la infraestructura ja anunciés, fa unes setmanes, que invertirà 10 milions d’euros en els propers quatre anys per al desplegament de la xarxa 5G.

FER UN COMENTARI