Dimarts es restableix el servei de la línia 3 de metro entre Vall d’Hebron i Canyelles

Les obres que s'han de fer en aquest tram tenen una segona fase que afectaran el servei entre Lesseps i Vall d'Hebron del 22 d'agost al 3 de setembre

Demà dimarts, 15 d’agost, es restablirà el servei de la línia 3 de metro al tram entre les estacions de Vall d’Hebron i Canyelles, que està suspès des del 29 de juliol passat per treballs de millora dels elements de la infraestructura de la via. Des de les 5 del matí de dimarts els trens tornaran a circular amb normalitat entre tots dos extrems de la línia, de Zona Universitària a Trinitat Nova i a la inversa, tal com estava previst.

La suspensió del servei durant 17 dies ha permès executar obres per substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de Vall d’Hebron i Montbau que milloraran l’accés a la zona nord del taller de Sant Genís. Durant aquest temps els usuaris afectats han pogut utilitzar com a alternativa un servei especial d’autobusos.

Segona fase d’obres a la línia 3, el 22 d’agost

Les tasques de manteniment a la via que es duen a terme a la línia 3 es fan en dues fases diferenciades; en total les obres duraran 30 dies. L’actuació se centra en la millora d’elements de la infraestructura de la via de l’entorn de les estacions de Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents. El pressupost de l’actuació puja a 2,7 milions d’euros.

Des de dimarts 22 d’agost fins al diumenge 3 de setembre (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 3 entre Lesseps i Vall d’Hebron, de 2,5 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei dues estacions (Vallcarca i Penitents). La resta de la línia 3, entre Zona Universitària i Lesseps, d’una banda, i de Vall d’Hebron a Trinitat Nova, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

En aquest cas també s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Lesseps i Vall d’Hebron, amb parada a cada una de les estacions afectades i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. A la zona de Vallcarca i Penitents també hi arriben les línies regulars d’autobús V15 i 27.

També estan en marxa les obres que afecten fins al 31 d’agost el servei de la línia 1 de metro, entre Torras i Bages i Fondo.