Detinguts 39 carteristes a Barcelona en tres dies

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut entre divendres i diumenge 39 carteristes i 24 lladres que acabaven de cometre un robatori violent a la via pública (17) o en establiments comercials (7). Les detencions s’han realitzat in fraganti o immediatament després d’haver-se produït el robatori. La col·laboració ciutadana i la descripció que testimonis han donat a la policia ha estat una informació clau per detenir els autors dels fets delictius. Algunes d’aquestes persones aprofitaven els aglomeracions en les principals zones turístiques de la ciutat per robar mòbils i altres objectes de valor. Les detencions s’han fet sobretot a l’Eixample (10 per furt i 4 per robatoris violents) i Ciutat Vella (21 i 9).

En un dels casos, un agent de la comissaria de Ciutat Vella va detectar dissabte 5 dones que acabaven de robar un telèfon mòbil a una turista. L’havien enganyat demanant-li diners per ajudar a una associació de sordmuts. Les cinc dones, d’entre 19 i 16 anys, van quedar detingudes i la víctima va recuperar l’aparell, valorat en 700 euros.

També dissabte, agents de paisà que estaven patrullant per carrers del districte de Ciutat Vella van detectar com dos homes s’apropaven a una parella i treien amb violència el telèfon mòbil de la noia. Els dos van ser detinguts i el telèfon recuperat.

El diumenge, un testimoni va trucar al 112 alertant que estaven robant amb violència un home al districte de Sant Martí. Es va facilitar la descripció de l’autor dels fets i gràcies a aquestes dades, els agents el van enxampar i van poder recuperar la cartera que acabava de robar.

Dissabte al migdia, agents van veure al districte de Ciutat Vella un home que estava fugint en bicicleta després de robar un telèfon mòbil. Van alertar les patrulles que estaven fent tasques de seguretat ciutadana a la zona per tal d’enxampar-lo durant la fugida. El van localitzar i detenir.

La matinada de dissabte a diumenge, dos homes van assaltar-ne un altre per intentar robar-lo, però la víctima s’hi va resistir i va ser agredit. Els agents van intervenir i van detenir els dos autors dels fets.