Detingut a Barcelona un estafador que oferia per Internet l’adopció d’un cavall frisó

La víctima va transferir prèviament 900 euros en concepte de transport de l'animal des de França i despeses de l'assegurança

0
570

La policia espanyola ha detingut a Barcelona un estafador que oferia en una web d’anuncis gratuïts la possibilitat d’adoptar un cavall frisó. La víctima, resident a Valladolid, va realitzar un enviament previ de 900 euros a l’anunciant en concepte de despeses de transport de l’animal des de França i de segur. Un cop feta la transferència, la víctima no va tornar a tenir notícies de l’anunciant ni va poder contactar amb ell.

L’estafador, un ciutadà camerunès, va ser identificat i detingut després d’haver retirat els diners en una oficina de la capital catalana. En la denúncia dels fets, presentada en una comissaria de la policia espanyola de Valladolid, la víctima afirmava que en una pàgina web d’anuncis gratuïts s’oferia la possibilitat d’adoptar gratuïtament un cavall frisó que es trobava a França.

Interessat per l’animal, va contactar amb l’anunciant a través d’un telèfon i una adreça de correu electrònic i a través d’una aplicació de missatgeria instantània van acordar que la víctima havia de fer un enviament previ de 900 euros per sufragar despeses de transport de l’animal des de França fins a Valladolid i la preceptiva assegurança. Per a això havia de personar-se en una determinada empresa d’enviament d’efectiu. Una vegada duta a terme la transferència, la víctima no va tornar a tenir notícies de l’anunciant ni va poder contactar amb ell.

La investigació duta a terme va permetre determinar que els 900 euros remesos havien estat retirats en una altra oficina de la mateixa empresa a Barcelona per un ciutadà camerunès, utilitzant la seva veritable identitat. Una vegada localitzat, va ser detingut per un delicte d’estafa i es va incoar un procediment d’expulsió per trobar-se a Espanya en situació administrativa irregular.

FER UN COMENTARI