Desarticulen un grup que robava en habitatges de la conurbació de Barcelona

Els detinguts, entre ells un menor, van intentar fugir dels Mossos i van envestir un vehicle policial

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força en habitatges. Els detinguts són tres homes i una dona (un menor), d’edats compreses entre els 17 i els 30 anys, i de nacionalitat xilena. Els agents els van detenir el 21 de maig després de cometre un robatori a Olivella (Garraf). Van intentar escapar envestint el vehicle policial i després fugint a peu, però van ser detinguts poc després. Els Mossos ja els seguien el rastre des del 7 de maig, quan agents de paisà van identificar els ocupants d’un tot terreny i van trobar eines que s’utilitzen per robar en pisos. Els lladres trencaven portes i finestres amb tornavisos i palanques per entrar als habitatges i robar joies i dispositius electrònics, entre altres objectes.

La investigació va començar el 7 de maig, quan agents de paisà van identificar els cinc ocupants d’un tot terreny sospitós. A l’interior del vehicle van trobar diverses eines que s’utilitzen habitualment per robar en domicilis, com ara tornavisos, guants i lots. Van traspassar la informació a un equip investigador que va poder identificar tot els membres del grup i acreditar sis robatoris entre el 10 i el 21 de maig a l’Ametlla del Vallès, Lloret de Mar, Sant Andreu de la Barca, Matadepera i dos a Olivella.

El grup es traslladava en vehicles que canviaven amb freqüència per evitar ser detinguts. Prenien moltes mesures de protecció en la conducció per assegurar-se que no els seguien. Tenien certa mobilitat territorial i preferentment escollien municipis de la conurbació de Barcelona.

Normalment actuaven als matins o a primera hora de la tarda, en horari laboral. Entraven per portes o finestres que tinguessin poques mesures de seguretat i les trencaven amb tornavisos o palanques. Buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre com els dispositius electrònics. Després marxaven de forma discreta i adoptant les màximes mesures d’autoprotecció.

Els agents van detenir els integrants del grup el 21 de maig, després de robar a Olivella (Garraf). Quan es van adonar de la presència policial, van intentar fugir i van envestir el vehicle dels agents. Després van intentar marxar corrents a peu, però els Mossos els van poder detenir poc després.

El mateix dia van registrar el seu pis a Barcelona i van trobar gran quantitat d’objectes robats, com joies, rellotges, dispositius electrònics, roba i també diverses eines. El jutjat d’instrucció número 33 va decretar presó per a tres dels detinguts i la fiscalia de menors va deixar en llibertat amb càrrecs el menor.