Desactivat el Pla FERROCAT per l’accident del tren a l’estació de França

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat a les 14.55 h l’Alerta del Pla de protecció civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT, activat quan un comboi de la R2 ha xocat contra el topall de la via a l’estació de França de Barcelona.

Al lloc s’han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, 9 vehicles dels Mossos d’Esquadra i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana. Per part del SEM, s’han desplaçat 7 vehicles de suport vital avançat, 7 de suport vital bàsic, 1 vehicle de logística, 3 vehicles de transport col·lectiu i 2 vehicles de comandament. També s’han desplaçat al lloc tècnics de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, i de RENFE i d’ADIF, Creu Roja i membres del Centre d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona (CUESB). També han acudit al lloc el President de la Generalitat, el conseller d’Interior, el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya i el ministre de Foment de l’Estat.
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 22 trucades relacionades amb aquest accident.
RENFE ha habilitat un número de telèfon d’atenció als afectats de l’accident (900.10.10.20), que s’ha facilitat al telèfon 112 i 012. Posteriorment, ADIF ha habilitat un centre d’atenció a familiars (CAF) entre els vies 7 i 8, al costat de la consigna, que encara segueix actiu per recollir les pertinences de les persones accidentades.
En aquests moments, el balanç de persones ateses és de 56: 1 ferit greu, 19 ferits menys greus, 33 ferits lleus i 3 altes.
Els trasllats s’han fet als centres sanitaris següents: Hospital del Mar, Hospital Clínic, Hospital Universitari Sagrat Cor, CUAP 2 de maig, Hospital de Sant Pau, CUAP de Sant Martí, CUAP de Ciutat Vella Pere Camps, CUAP Manso, Hospital Vall d’Hebron, Clínica Creu  Blanca.
Entre les persones afectades hi ha hagut 1 persona de nacionalitat romanesa, 2 persones de nacionalitat francesa, 1 de nacionalitat senegalesa, 1 de nacionalitat equatoriana, 1 de nacionalitat marroquina i 1 de nacionalitat nicaragüenca, totes ferides lleus excepte la marroquina, que estava menys greu. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat s’ha posat en contacte amb els respectius consolats perquè disposin de les dades i puguin fer les gestions pertinents.
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla FERROCAT un cop realitzat el recompte persones afectades, s’han fet els trasllats als centres sanitaris i s’ha informat els consolats.