Delictes d’Odi obre una investigació per les piulades homòfobes contra Iceta

El director de l'Institut de Nanotecnologia de la UB dimiteix del càrrec i es disculpa per haver dit que el líder del PSC té els es "esfínters dilatats"

0
621
El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, durant el míting a Tarragona
La Fiscalia de Delictes d’odi i discriminació de Barcelona ha obert d’ofici diligències d’investigació contra el professor de la UB Jordi Borrell per les piulades homòfobes contra el candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta. En un comunicat, el ministeri públic diu que ha obert una investigació pel delicte 510.2.a del Codi Penal, que castiga els que lesionin la dignitat, humiliïn, menyspreïn o desacreditin a persones per la seva orientació sexual.
Borrell va dir en diverses piulades que el socialista tenia “esfínters dilatats” i el qualificava de “ser repugnant”. Borrell va esborrar les piulades i s’ha disculpat públicament també a través d’una piulada a “totes les persones que es van ofendre amb raó” i “especialment” a Miquel Iceta. “No sóc homòfob, ni molt menys. El tweet va ser una ficada de pota”, es justifica Borrell.

A més, ha deixat el càrrec de director de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia, segons ha informat aquest dilluns al migdia la Universitat de Barcelona. Per la seva banda, la UB i el seu rector, Joan Elias, han qualificat les expressions del professor d'”inacceptables i alienes als valors universitaris”.

A primera hora del matí, Iceta havia anunciat en roda de premsa a l’ACN que posaria els fets en coneixement de la fiscalia, però després de la dimissió de l’autor dels insults, així com de les disculpes tant públiques com privades, Miquel Iceta ha donat instruccions perquè s’aturessin les actuacions judicials per part del PSC. No obstant, el partit assegura que “això no treu que les autoritats judicials, si així ho determinen, actuïn d’ofici” i “com no pot ser d’altra manera, l’organització mostra total respecte a les decisions judicials”.

FER UN COMENTARI