Es confirma la convocatòria de 455 places al cos dels Mossos

La Generalitat va signar el juliol la convocatòria de 500 nous llocs

El Consell de Ministres ha ratificat aquest divendres, en el marc de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, l’acord de govern de la Generalitat del juliol passat pel qual es va aprovar l’oferta parcial de 455 noves places del cos de Mossos d’Esquadra; d’aquestes, 450 són per a l’escala bàsica de mosso i cinc per a personal facultatiu. La Generalitat va signar el juliol la convocatòria de 500 places de mossos d’esquadra, 450 de les quals es van haver de crear amb aquesta oferta complementària després que el Ministeri d’Hisenda enviés un requeriment segons el qual, a partir de la llei pressupostària i de la taxa de reposició, el Govern només en podia convocar 50.
Els serveis jurídics de la Generalitat van estudiar el requeriment del Ministeri d’Hisenda i, per blindar la convocatòria de 500 places, el Consell Executiu va acordar modificar l’acord del 18 d’abril d’oferta d’ocupació i va deixar en 50 el número de llocs oferts. Al mateix temps, però, va aprovar una nova oferta pública de 455 places. L’anunci de la convocatòria de les 500 places, el juliol, es va fer en un dels últims actes de Jordi Jané com a conseller d’Interior, abans de marxar del Govern.

Més de 10.000 candidats es van presentar a la convocatòria d’aquestes 500 places per a l’escala bàsica de mosso i la primera fase de selecció ja va concloure. Els aspirants començaran la formació el setembre de l’any que ve a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).