Comencen les obres del nou CAP Sants-Badal

Aquest centre mèdic és la primera peça d’un conjunt previst que renovarà l’urbanisme de la zona

Les obres del nou centre d’atenció primària (CAP) Sants-Badal, que tindrà més de 2.000 metres quadrats i donarà servei a uns 25.000 habitants, s’han iniciat aquesta setmana, i marquen el tret de sortida d’una renovació urbanística de la zona. L’ambulatori substituirà el CAP Carreras Candi, que es troba tancat des del juliol de l’any passat a causa de les greus deficiències detectades en l’equipament. Les obres del nou centre sanitari per a Sants-Badal es preveu que s’acabin a principis del 2019.

L’edifici, amb més de 2.000 metres quadrats i una alçada de 19 metres, tindrà planta soterrània, planta baixa i quatre plantes d’alçada. Als pisos superiors es concentraran les consultes, els despatxos i l’àrea d’educació sanitària. El vidre serà el principal element visual identificador de l’edifici, el qual farà, juntament amb altres elements transparents i translúcids, que l’espai sigui diàfan i lluminós.

Aquest centre mèdic és la primera peça d’un conjunt previst que renovarà l’urbanisme de la zona. A part del CAP Sants-Badal també es preveu la construcció d’una escola bressol i d’un equipament de barri i proximitat.

El CAP Sants-Badal, que forma part del Pla d’equipaments 2016-2023 entre l’Ajuntament i la Generalitat, és fruit d’un acord a tres bandes entre el consistori, el Consorci de la Zona Franca i el Govern català. El Consorci assumirà el cost de les obres (prop de 3 milions d’euros), mentre que la Generalitat llogarà posteriorment l’edifici a l’Ajuntament, el qual n’és el titular.