Comença la remodelació del Mercat de Sant Andreu de Barcelona

El projecte es troba en la fase final de redacció, pretén la integració urbana de l’equipament en la plaça del Mercadal

0
697

El procés de remodelació del Mercat de Sant Andreu començarà el mes de maig amb l’inici de les obres de construcció del mercat provisional, al qual es traslladaran els comerciants a partir del setembre. El projecte del nou mercat, que es troba en la fase final de redacció, pretén la integració urbana de l’equipament en la plaça del Mercadal, i es preveu que estigui llest durant el primer semestre del 2019.

La regidora de comerç i mercats, Montserrat Ballarín, assegura: “És un projecte de mercat molt integrat en el seu entorn, d’acord amb les converses que hem anat mantenint amb veïns i veïnes, i que, quan estigui remodelat, serà un motor per al comerç de proximitat del seu entorn i per revitalitzar aquella zona comercial.”

El mercat provisional constarà de dos mòduls contigus que s’ubicaran al carrer de Sant Adrià, entre els carrers del Segre i d’Otger, la qual cosa obligarà a desviar els serveis i subministraments que resultin afectats, així com el mobiliari urbà i l’arbrat, que serà traslladat i replantat. Els comerços del mercat, 18 dels quals són alimentaris i 5 no alimentaris, es començaran a traslladar al recinte provisional al setembre.

La remodelació del Mercat de Sant Andreu farà que s’enderroqui l’edifici actual, excepte part de l’estructura original, i que se n’edifiqui un de nou —més baix i menys voluminós, amb una nova façana vidriada—, es construeixi una planta logística soterrada i es rehabiliti el local de vendes, que mantindrà la ubicació actual.

El projecte també preveu la urbanització de la zona que confina amb el mercat per integrar-lo a l’entorn. En total s’hi invertiran 9,5 milions d’euros i es calcula que es pugui posar en marxa en el primer semestre del 2019.

FER UN COMENTARI