Col·lectius feministes boicotegen el concert d’Itaca Band a les festes de Sants

Avatar photo

Els manifestants acusen el cantant d’haver protagonitzat una suposada “agressió masclista” i els companys de grup de ser-ne “còmplices”

Diversos col·lectius feministes van boicotejar un concert d’Ítaca Band que s’havia de celebrar dimarts al vespre en el marc de les festes de Sants de Barcelona. Segons expliquen els col·lectius en un comunicat, un centenar de persones, algunes d’elles amb pancartes, van manifestar el seu rebuig al concert d’Itaca Band amb consignes de “Fora agressors dels nostres barris”, i es van col·locar davant l’escenari per evitar que es produís l’actuació. Els manifestants acusen els membres del grup “de cometre o encobrir” una suposada “agressió masclista”. De la seva banda, Itaca Band, a través d’un comunicat ha lamentat les acusacions – que ha qualificat d’injustes i falses- i ha explicat que es va decidir anul·lar el concert davant la situació d’”inseguretat” que s’havia generat “tant a baix com a dalt de l’escenari”.
En el comunicat, Itaca Band relata que fa més d’un any els va sorprendre rebre l’acusació d’”agressors”. “Ningú se n’ha responsabilitzat ni entenem en què es basa aquesta acusació, que trobem injusta i ens està destrossant com a persones”, han explicat. De fet, el grup ha assenyalat que davant la suposada agressió “no hi ha hagut mai cap denúncia formal presentada en contra de cap membre del grup”.

El grup ha explicat que a Itaca Band hi treballen quinze persones de sexe i condicions diverses “sensibilitzades amb aquest i altres temes i que no podrien treballar mai al costat d’un agressor”.

Tot i la manifestació de rebuig al concert, Itaca Band va sortir a cantar una primera cançó acompanyats de membres de Txarango, La Pegatina, Bonobos, Animal i la Companyia Elèctrica Dharma.

Posar fi al “malson”

El grup ha explicat que han respost positivament a les peticions d’alguns col·lectius que els han proposat “treballar al voltant de la seva masculinitat”. En aquest sentit, han portat a terme un procés d’identificació de violències masclistes i entorn a la masculinitat amb la cooperativa barcelonina Fil a l’Agulla, especialitzada en qüestions de gènere. “Ho hem fet perquè creiem que com a societat tenim un llarg camí a recórrer en aquest sentit”. A través del comunicat, el grup ha criticat que “no serveix de res ser blanc d’una batalla amb la qual sentim empatia profunda”. I han demanat a les persones que els acusen que els facin “còmplices” i no “enemics” de la lluita.

El grup es mostra “obert i disposat” a trobar-se amb qualsevol de les persones i/o col·lectius que vulguin parlar amb ells. A més, demanen que s’estableixi un canal de diàleg i que s’acabi el boicot a la banda, “i es posi fi a aquest malson”.

El col·lectiu feminista va demanar als castellers que desprogramessin els Itaca Band

El col·lectiu La Trama Feminista va publicar el 16 d’agost a les xarxes socials un comunicat on explicava que havien demanat als Castellers de Sants que no contractessin el grup Itaca Band. Tanmateix, els castellers van obviar la petició i el col·lectiu va convidar a mostrar el rebuig a l’actuació musical i “fer visible aquest rebuig abans i durant el concert”.

Els col·lectius i grups signants del comunicat són el Casal de Joves de Sants, Casal Independentista Jaume Compte de Sants, Arran Sants, Endavant Sants, Acció Llibertària de Sants, La Fondona, Negres Tempestes, Colla Bastonera de Sants, Feministes Indignades, Can Vies CSA, Crida LGBTI, Assemblea contra les agressions heteropatriarcals a la FMA de Manresa i Assemblea Antiespecista de Barcelona.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El govern espanyol se suma a la manifestació de Barcelona de dissabte

Notícia següent

Posen a licitació els treballs de recuperació mediambiental de la finca de Pedrol Rius

Notícies relacionades