Centenars de persones es manifesten a Barcelona en defensa de la Constitució

Pla general de la capçalera de la manifestació en defensa de la Constitució a Barcelona, amb la presència del líder de Vox, Santiago Abascal, i el líder del PP català, Alejandro Fernández

Centenars de persones participen aquest migdia en una manifestació espanyolista al centre de Barcelona en defensa de la Constitució amb la presència del PP i Vox, però on finalment ha decidit no participar Cs. La marxa, convocada per ‘Espanya i Catalans’ i ‘Cataluña Suma’, ha començat a Plaça Urquinaona, i els manifestants han baixat per Via Laietana, fins arribar a l’alçada de la comissaria de la Policia Nacional. A la capçalera, darrere el lema ‘Un govern constitucionalista’, hi havia el líder de Vox, Santiago Abascal, i el president del PP català, Alejandro Fernández, així com també Daniel Serrano (PP) o Ignacio Garriga (Vox).

Entre els càntics que s’han pogut escoltar a la manifestació, consignes com ‘Puigdemont a prisión’ o ‘España no se vota, España se defiende’. Els manifestants, molts d’ells onejant banderes espanyoles, també han cantat cançons com el ‘Viva España’ de Manolo Escobar. Una senyora fins i tot ha cantat el Virolai.

En un moment, la manifestació s’ha dividit amb dos espais, amb una segona capçalera amb dirigents de Vox, que han tingut una presència destacada a la marxa.

Cs ha decidit cancel·lar la seva participació a la manifestació perquè hi havia una pancarta que demanava la derogació de la llei de la violència de gènere.

“Des de Cs considerem que avui és un dia de celebració i commemoració dels valors de la Constitució espanyola, i no hi ha espai per a proclames que qüestionen la lluita contra una de les pitjors lacres de la nostra societat”, ha assegurat el partit.