Barcelona vol reduir un 20% d’energia en 100 edificis públics

L'Ajuntament se suma al febrer a la Marató d'Estalvi Energètic amb 47 equipaments per reduir el 10% del consum

El govern de Barcelona impulsarà mesures per reduir el consum elèctric en 100 edificis públics com ara millores en la il·luminació LED, sensors de moviment que activin els llums quan passi gent o adaptació dels tancaments de finestres i portes. Aquestes millores podrien suposar un estalvi del 20%, que equival al consum de 1.300 famílies. D’altra banda, el consistori també s’ha sumat a la Marató d’Estalvi Energètic que se celebra durant tot el mes de febrer, en què hi participen 10 ajuntaments. L’objectiu és reduir un 10% de l’energia que es gasta en edificis com escoles o la seu dels districtes. En total hi participaran 47 equipaments públics.
Precisament, arran de la Marató d’Estalvi Energètic, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha volgut respondre el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, que va afirmar que el govern local pretenia que els nens anessin amb mantes i abrics a les escoles per no engegar la calefacció.

Sanz ha assegurat que es tracta “tan sols d’una proposta” que uns alumnes han fet al professorat per estalviar. Més enllà d’això, Sanz ha demanat a Fernández Díaz que “treballi per derogar la reforma elèctrica i ajudi els ciutadans que volen treballar per l’autoconsum”.

Tots els diners que s’estalviïn durant el període de la Marató d’Estalvi Energètic es destinaran a un projecte dels barris de la Marina per lluitar contra la pobresa energètica. Aquesta és la tercera edició de la marató, però la primera en què Barcelona hi participa.

Una de les propostes que tirarà endavant el govern municipal per reduir el consum energètic és la instal·lació de plaques fotovoltaiques en alguns del centenar d’edificis seleccionat per millorar-ne l’eficiència energètica.

D’altra banda, el govern municipal també estudiarà quin és el consum d’alguns dels edificis per adaptar els contractes de llum, aigua i gas segons les necessitats. Actualment ja hi ha 200 equipaments monitoritzats, però la intenció és arribar a 350.