Barcelona aprova el Pla de Subvencions 2021-2023

Es tracta d'una eina per facilitar a les entitats seguir amb "total transparència" i optar a la convocatòria dels ajuts

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023, el full de ruta de les convocatòries de subvencions que s’atorgaran durant aquests tres anys. El document ja recull la quantitat prevista per aquests ajuts que és d’un total de 288 milions d’euros -uns 96 milions anuals- repartits en una seixantena de línies per a iniciatives d’interès públic o social. Segons el consistori barceloní, el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023 és una eina que vol facilitar a les entitats i a la ciutadania poder seguir amb “total transparència” la convocatòria de les subvencions i permetre una planificació de les persones interessades.
“El model Barcelona està fonamentat amb la participació ciutadana i en un paper molt actiu del moviment associatiu de la ciutat, per això és important que les convocatòries de subvencions i ajuts siguin conegudes amb prou antelació”, ha assenyalat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. “Estem parlant d’entitats de medi ambient, veïnals i socials, que són fonamentals per garantir les polítiques públiques a la ciutat”, ha afegit Collboni.

L’Ajuntament de Barcelona preveu promoure la transparència en l’atorgament de subvencions reduint les subvencions directes a favor de l’increment de les subvencions amb concurrència. Amb caràcter general la despesa subvencionable màxima serà del 50% del projecte en totes les línies de subvenció. No obstant, aquest percentatge podrà ser superior si queda degudament indicat en cada línia de subvenció i es detallarà a la convocatòria.