Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Badalona, Barcelona, L’Hospitalet, Sabadell i Terrassa podran participar en una prova pilot d’edificis intel·ligents

Avatar photo

Es tracta d'un programa que impulsa el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital i compta amb un pressupost màxim de 30 MEUR

Les ciutats de Barcelona, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sabadell podran beneficiar-se d’una de les sis actuacions pilot d’edificis intel·ligents del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents que impulsa el ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital. El programa compta amb un pressupost màxim de 30 MEUR i està destinat a municipis de més de 200.000 habitants de les comunitats d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia i Madrid. Per poder rebre aquestes subvencions els municipis han de posar a disposició de cada actuació pilot almenys 150 edificis, en els quals s’instal·laran nodes de tecnologia IOT (Internet of Things), que aportaran tota la informació de l’edifici a una plataforma de ciutat intel·ligent. D’aquesta manera, es podran recollir dades referents als nivells de contaminació atmosfèrica, acústica o de l’aigua; informació meteorològica; informació de consums de serveis, entre d’altres.
Aquesta iniciativa centra el seu objectiu en el desenvolupament d’actuacions dirigides al tractament dels edificis com a objectes interns de la ciutat intel·ligent i a la seva integració en la mateixa.

El pressupost màxim de cada pilot és de 5 MEUR, que en el cas de la Catalunya aportarà Red.es en un 50% i el ajuntament beneficiari en un altre 50%.

S’entenen com a objectes interns els aeroports, estacions de ferrocarril i de autobús, ports, edificis públics (museus, dependències municipals, poliesportius, col·legis, mercats, entre d’altres), edificis singulars i històrics o edificis d’habitatges.

En el model previst, els edificis s’integren a la ciutat intel·ligent com un node IOT (Internet of Things), que aporta tota la informació de l’edifici a una plataforma de ciutat intel·ligent. D’aquesta manera, els immobles aportaran dades sobre els nivells de contaminació atmosfèrica a diferents altures, acústica o de l’aigua; informació meteorològica com velocitat del vent, temperatura, humitat o pluviometria; informació de consums de serveis com energia elèctrica, aigua, gas o gasoil; informació de la energia produïda o les capacitats d’emmagatzematge, entre d’altres.

Amb aquesta nova actuació, la inversió per part de Red.es en convocatòries per al desenvolupament de ciutats intel·ligents ascendeix a 200 MEUR,

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Anella Mediterrània disposarà d’un model de gestió al gener de 2018

Notícia següent

Puigdemont difondrà dissabte un vídeo a les xarxes com a “tradicional missatge institucional” de Cap d’Any

Notícies relacionades