El 8-N registra el major nombre de talls viaris i ferroviaris en una vaga general

Fonts coneixedores del seguiment de la vaga asseguren que les mobilitzacions només han estat superades per l'aturada del 3-O i durant la vaga del 1988

La jornada de vaga general d’aquest 8 de novembre és la que ha registrat un major nombre de talls viaris i ferroviaris en una aturada d’aquestes característiques, segons han explicat a l’ACN fonts de les administracions coneixedores del seguiment de la vaga general convocada per la Intersindical-CSC. Des de primera hora del matí, centenars de ciutadans han fet talls a carreteres, autopistes i vies de tren, ja sigui de Rodalies, FGC o fins i tot l’AVE a Girona. Malgrat que el govern espanyol ha considerat que la vaga ha tingut un “escàs impacte”, les fonts consultades per l’ACN afirmen que la mobilització d’aquest dimecres només va ser superada per la que hi va haver el passat 3 d’octubre, després de les càrregues policials de l’1-O i per la vaga general espanyola del 14-D del 1988. Entre els sectors on hi està havent un major seguiment hi ha el d’Ensenyament. També indiquen que hi ha treballadors que no han notificat al seu centre de treball que fan vaga, sinó que han agafat dies de lliure disposició o vacances.
Segons han informat a l’ACN les mateixes fonts de les administracions coneixedores dels detalls del seguiment de la vaga, més de mig milió de treballadors haurien seguit la convocatòria i les mobilitzacions per exigir la llibertat dels presos polítics i el restabliment de l’autogovern. Aquesta dada, però, contrasta amb les que ha exposat el secretari general tècnic del Ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver, que ha afirmat que el seguiment de l’aturada ha tingut durant el matí un “escàs impacte” als centres de treball, a excepció del sector educatiu que ha arribat al 31,5% de seguiment.

La manca de dades oficials més enllà de les que ha exposat el ministeri de l’Interior dificulta el balanç contrastat de la convocatòria de vaga, liderada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC. Les mateixes fonts apunten, a tall d’exemple, que si bé Mercabarna a diferència del 3-O ha obert portes aquest dimecres, l’activitat ha estat molt per sota de l’habitual, fins a un 80% inferior.