3.843 denúncies contra la venda ambulant a les platges de Barcelona

S'han intervingut 28.645 llaunes i 644 productes tèxtils

Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona. CEDIDA
Els agents del grup de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona han interposat 3.843 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i han intervingut 30.506 productes des del 22 de juny d’enguany. Entre aquests productes hi ha 28.645 llaunes i 644 productes tèxtils. Han fet 14 detencions i 46 investigacions en relació a furts, robatoris amb violència i intimidació, i robatoris amb força a vehicles estacionat, entre d’altres. En aquest període els agents també han interposat 499 denúncies a vehicles de mobilitat personal i 44 per activitats i serveis no autoritzats, principalment massatges. Aquest grup que patrulla a peu, amb scooters, quads, bicicletes i embarcacions estarà desplegat fins el setembre.
19 auxilis en el mar
La patrulla marítima ha fet 19 auxilis en el mar i en els espigons, on també s’han retirat 2.460 persones. Els agents també han interposat 45 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.

Per controlar l’aforament de les platges per evitar la propagació de la covid-19 fan tancaments parcials o totals per poder garantir el distanciament físic entre persones. Els agents d’aquest grup també s’encarreguen de controlar l’ús de les mascaretes fora de les zones on no és obligatòria i han interposat 12 denúncies en aquest sentit.

Millors instal·lacions
Aquest grup operatiu està en marxa des de fa nou anys i des la seva seu situada a l’edifici de l’Oficina Conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, des del mòdul de la platja de la Barceloneta i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell, que s’han millorat aquest any.

Aquesta setmana entren en funcionament les noves instal·lacions situades a l’espigó del Bogatell amb el que el Grup de Platges guanyarà 60 m2 en un espai propi i el deixarà de compartir amb Cicle de l’Aigua com en els darrers anys.