27 treballadors reforcen la neteja i el manteniment del districte de Ciutat Vella durant l’estiu

El projecte dona feina a persones que viuen al propi barri amb l'objectiu de "fomentar el vincle de pertinença i cura del territori"

L’Ajuntament de Barcelona ha contractat 27 persones per reforçar fins al novembre la neteja d’espais públics i el manteniment dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella. D’aquest nombre de treballadors, 17 se separen en quatre brigades dedicades a la neteja viària, a la recollida d’elements abandonats i trastos i al manteniment de les condicions higièniques a parcs infantils. Per altra banda, els altres deu treballadors s’especialitzen en el manteniment d’equipaments fent tasques de pintura i neteja de patis interiors. El projecte, que dona feina a persones que viuen al propi districte, pretén “fomentar el vincle de pertinença i cura del territori i la ciutat”.
El personal contractat, més enllà de ser veïns de Ciutat Vella, formen part dels Projectes Integrals de Contractació gestionats per Barcelona Activa, els quals els permeten tenir un contracte de sis mesos i 1.000 euros mensuals com a mínim. La seva jornada de treball tindrà lloc entre les 7:30 i les 15:00 hores de dilluns a divendres. Els treballadors, a més, són aturats de llarga durada majors de 45 anys que ja no reben cap mena de prestació.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que la iniciativa compleix amb la voluntat d’entitats veïnals i del tercer sector, que havien reclamat que l’ampliació dels serveis de neteja servissin també per “ajudar a la gent del barri”. Pin, a més, ha declarat que mantenir el districte en condicions de neteja “òptimes” donat l’increment de visitants al districte, requeria d’una “iniciativa així amb inversió pública”, ja que l’empresa contractada a la ciutat no pot reforçar més la plantilla.

Els Projectes Integrals de Contractació són una de les 30 mesures que conformen l’Estratègia d’Ocupació de Barcelona 2016-2020, i responen a les necessitats “d’incrementar les actuacions de millora de l’ocupació per a tothom” i “d’apropar els serveis al territori i a les necessitats de les persones”.